söndag 7 april 2013

Offertunderlag

Jag har ritat upp alla stomväggar i 3d dels för att kunna ta fram offertunderlag och dels för att få exakta konstruktionsritningar på huset.
 Takstolar kommer vi att köpa färdiga från en leverantör och stommen kommer vi (troligen) begära att få färdigkapad och uppmärkt för att spara tid vid monteringen.
alla tre takstolstyperna kostar i princip lika mycket, ca 1900kr/st

Limträbalken över köket bygger vi in i väggen så att den inte syns. Det blir en 5,8 meter lång 115*630mm balk. Den kostar ca 3800kr.

Jag har nu frågat 4 olika företag på takstolar och 2 på stommen. Det gäller att skriva tydligt vad man vill ha så att de offererar så lika som möjligt.


Även grunden är ute för anbud. Det handlar om cellplast-formen som man gjuter i och även armering.
Jag har räknat ut mina kantlaster till ca 20 kN/m (Egenbikt tak, bjälklag, vägg och fönster, samt snölast och vindlast).
En standardgrund brukar tåla mellan 20-24 kN/m.

Så här långt ligger prisena mellan 60-70 000 kr.
till det kommer radonduk och golvvärme samt betong. I plattan gjuter vi dessutom in avloppsrör, vattenslang, elrör, fiberrör, luftintag för braskamin, golvvärmeslang, kulvert till våra framtida solpaneler och ev. slang som förberedelse av värmepumpslang. Dräneringsrör och avskiljningsbrunn ska också ner i marken kring grunden. så totalt kostar materialet för komplett betongplatta (200m²) på ca 1000 kr/m2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar